Osteopatia Sant Cugat

A la nostre societat actual, l’edat en que les dones decideixen ser mares es cada vegada més tardana, per tant, es bastant freqüent que a moltes se´ls desperta l’ instint maternal a partir dels 35 anys.

Als 35 anys una dona pot ser fèrtil, estar molt bé i no tenir cap problema per quedar-se embarassada, però la realitat és que en moltes ocasions quan la dona decideix ser mare a aquestes edats la qualitat i la reserva ovàrica no es la mateixa que als 25 o 30 anys. I ens trobem amb dones que dels 35 als 36 s’ intenten quedar embarassades de manera natural i quan als 36 no s’ han quedat, comencen a fer-se proves per veure si ella o la seva parella estan bé, i a partir d’ aquí inicien un circuït de inseminacions, varies fecundacions in vitros… (un camí que en algunes persones resulta molt dur, tant físic com emocionalment degut als efectes hormonals i un esforç econòmic important) en definitiva  diferents processos que els ajudin a portar a terme el desitjat embaràs.

En aquests casos l’ osteopatia també pot ajudar….

Perquè en moltes persones tot està bé, no hi ha cap impediment patològic però la dona no es queda embarassada.

En que pot ajudar l’osteopatia?

L’úter o matriu és un òrgan de musculatura llisa que té un serie de insercions lligamentoses a la pelvis, (que vol dir això doncs que a través de unes extensions del seu teixit la matriu s’ enganxa als malucs per dintre, al sacre a l’ os del pubis). Al llarg de les nostres videshem tingut accidents , caigudes amb impactes a la pelvis, intervencions quirúrgiques (apèndix, hernies inguinals….) avortaments espontanis o voluntaris, endometriosis, traumes emocionals, estrès continuat…. una serie de coses que poden haver alterat la mobilitat i el funcionament de l’úter sense haver arribat a ser una patologia.

Llavors la matriu s’ endureix, es posa tensa i rígida (com a múscul que és) i nosaltres el que fem es treballar el seu teixit, per retornar la màxima mobilitat, flexibilitat, vascularitzacio….(jo sempre dic que és com llaurar la terra abans de plantar un llavor). D’ aquesta manera s’ afavoreix al teixit a que estigui més receptiu i en definitiva més fèrtil.

És una manera més d’ ajudar al cos i en aquest cas al sistema uro-genital a que estigui en les millors condicions perquè pugui millorar la seva funció i una d’ ellas és la maternitat.


Maria Morales

Osteopatia Sant Cugat